divendres, 16 de juny de 2017

WWX - Pintant Nimue

Benvingut xitxarel·lo,Ens trobem davant un nou repte de pintura. Es tracta ni més ni menys que d'una miniatura de plàstic d'un joc d'estil far west/steampunk. I s'anomena Wild West Exodus.
Cito textualment el concurs de pintura:


Why not take part in our Legendary Nimue Painting Competition?

It’s very simple:
PAINT Legendary Nimue
POST your work on Facebook, Twitter or Instagram
TAG @wildwestexodus and use #PaintNimue.

Two winners will be chosen on the last day of each month*, picked by the Warcradle Studio team. Winners will receive a £50 voucher** to use on wildwestexodus.com or on Wild West Exodus products in your friendly local gaming store!

A prize will also be awarded to the post which receives the most positive attention online.

So, go on then! Show off your work with pride and share your love of Wild West Exodus.

*This competition will run from April 22nd - September 30th 2017, with the last winners to be picked on September 30th. Limited to 1 entry per customer.

** Voucher has no cash alternative.
Warcradle Studios reserves the right to amend these conditions at any time without notice.

I ara una introducció al joc:

Com a aficionat als jocs de miniatures en tot moment sempre he estat interessat en col·leccionar jocs amb temàtiques que em resultin d’interès. Un dels mons que m’agradaria poder reproduir és el del Llunyà Oest, Far West, americà. Fins fa molt poc no havia trobat mai cap candidat adequat ja que els pocs jocs que conec la qualitat de les miniatures no m’acabava de fer el pes. Fins ara, que estic començant amb Wild West Exodus, WWX.

De fet aquest projecte no és nou, el va començar una empresa americana anomenada Outlaw Miniatures LLC amb una campanya de mecenatge al 2013 i una segona al 2015. Ara el joc l’ha adquirit Warcradle Studios, estudi de Wayland Games Limited a UK, el que representa una bona distribució a Europa i de cara al mes de Setembre la sortida de la segona edició del joc.

Faré servir la frase original del Kickstarter per definir el joc “WWX és un joc de miniatures de 35 mm en un entorn fosc del Salvatge Oest. Tecnologies estranyes governen el vell Oest i la mort espera a cada cantonada.”

Wild West Exodus, WWX a partir d’aquest moment, és un joc d’escaramusses, es situa en una línia temporal alternativa després de la guerra civil americana cap a la dècada de 1880 en el Salvatge Oest americà. A nivell de joc, fa servir un sistema bastant generalitzat per aquest tipus de jocs. Es fan servir daus, en aquest cas de 10 en lloc dels clàssics de 6 per determinar l’èxit de les accions que son les típiques de moure, disparar, saltar, escalar, lluitar, travar cos a cos, etc...

El tret diferencial i que a mi em fa molta gràcia és la reserva d’influència que permet repetir les tirades de daus segons convingui. Aquesta reserva es construeix en funció dels personatges que componen el nostre escamot o banda. Així doncs, una persona amb molt però molt mala sort en les tirades pot construir un escamot que li permeti tenir segones oportunitats. Cosa que per mi no té preu.

La construcció dels escamots o bandes es realitza escollint un Cap de la facció corresponent. Aquest serà únic i un cop realitzat l’envoltarem de Sota Caps i Homes de Confiança o Companys. Aquesta serà la part més qualificada de l’escamot, després per donar múscul afegirem mans de lloguer i tropes de suport lleuger i pesant. Tot fins arribar al cost en dòlars que acordem amb el nostre contrincant.

Les faccions disponibles a dia d’avui son deu més mercenaris.

 • Rebel·lió Estats Confederats
 • Nació Obscura
 • Il·luminats
 • Exèrcit Daurat
 • Santa Ordre
 • Homes de Llei
 • Mercenaris
 • Fora Llei
 • La Unió
 • Nació Guerrera
 • Els Vigilants

En quant a les miniatures trobem dos tipus segons material. Miniatures de plàstic i de resina. Les miniatures de plàstic son de moltíssima qualitat. Podria assegurar que son similars a les de Malifaux i gairebé a l’alçada de Games Workshop. Miniatures de plàstic amb moltíssim detall que l’única pega que podem trobar és que hi ha vegades que són una mica delicades de muntar. Una molt bona opció per iniciar-se és obtenir la caixa d’inici de Lawmen-Outlaw. Completament de plàstic, amb reglament de primera edició, marcadors, plantilles, daus i un preu insuperable. En concret preu oficial de 48,27€.

 
En quant a les miniatures de resina, no patiu. Res a veure amb les catastròfiques experiències de FineCast de Games Workshop, aquí ens trobem miniatures molt detallades i d’una qualitat més que acceptable. No trobarem miniatures mal fetes, amb armes doblegades, etc. El que si és veritat és que per qui no estigui acostumat haurà d’aprendre a manipular-les ja que en alguns casos poden ser més delicades que les típiques de metall o plàstic.

I fins aquí la introducció al joc, ja anirem explicant més coses en funció del nostre aprenentatge i experiència.

A reveure,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada