diumenge, 16 d’abril de 2017

Knight Models, èxit o fracàs?

Benvingut xitxarel·lo,
Tot aficionat al modelisme té un costat obscur. Segur que a molts de vosaltres us agradaria poder pintar i recrear escenes mítiques de Marvel, DC, el Senyor dels anells o Star Wars. És possible? Knight Models dirà...
 

El motiu d'aquest article és la propera aposta de la companyia espanyola per portar al terreny dels jocs de miniatures el món descrit a les novel·les de Harry Potter. Però abans d'entrar en detall ens posarem en antecedents.

Si no estic equivocat aquesta empresa espanyola va començar cap el 2008 i al llarg del temps s'ha anat especialitzant però en principi sempre ha intentat tenir dos tipus de figures. Figura gran de la categoria 75mm i figura petita de 30mm. Clarament la primera tipologia és per modelistes i col·leccionistes i la segona més encarada al tipus de figura que es fa servir en els jocs de miniatures.

El tret diferencial amb altres companyies similars sempre ha estat que els seus productes són llicències de tercers. Van treure una línia de figures d'Star Wars en 75mm i 30mm, de Marvel, DC i el Senyor dels anells. El problema és que aquest fet diferencial també sembla la seva condemna ja que han perdut diferents d'aquestes llicències eliminant d'un dia per l'altre tot el relacionat amb la mateixa demostrant un gran menyspreu als seus clients.

El cas més sonat ha estat el joc dedicat a Marvel que ha estat menys d'un any en acció. La veritat és que el seu començament ja no va ser gaire bo ja que quan el van treure van fer un re-empaquetat de miniatures que ja venien abans, obligant als clients a comprar figures que ja havien comprat anteriorment. I després tenim la qualitat de les mateixes que en metall blanc són copies amb molts defectes i possiblement molt mal pensades a l'hora de muntar. Evidentment això seria un detall menor si el preu no fos en comparació amb la competència dels més cars del mercat.


Tot això sona molt malament i no dona peu a tornar a confiar en ells per un nou joc, però no tot és dolent. Per exemple, en els seus inicis van ser capaços de concentrar pur talent. Els cartells oficials de les figures de 75mm de Marvel i Star Wars són una obra d'art. Us recomano que hi doneu un cop d'ull, en especial Phoenix de José Palomares i el duel entre Anakin i Obi Wan d' Alfonso Giraldes.

L'element estrella d'aquesta empresa a dia d'avui és el joc de Batman. El Batman Miniature Game (BMG). De moment al nostre país no acaba d'enlairar-se però ens consta que funciona molt bé en terres anglosaxones. I cal reconèixer que la caixa d'inici que van treure amb l'estrena de la pel·lícula Suicide Squad ha estat un molt bon producte, excel·lent diria jo. I arribats a aquest punt donarem una dada molt important per valorar si confiar en ells per al nou joc. La llicència de Batman està lligada a Warner Bros. Entertainment i tot indica que té una bona relació amb knight Models i per tant no passarà el mateix que amb Marvel. Una gran noticia ja que Harry Potter també és de la Warner...

Podem concloure doncs que no creiem que passi el mateix amb Harry Potter que amb altres llicències que han explotat anteriorment, per mi motiu suficient per tornar a confiar en Knight Models. Això si, se'ls ha d'exigir des del primer moment que millorin la qualitat i acabats dels seus productes, tant en qualitat de les miniatures com en qualitat del joc, com en material en diferents llengües i sobretot una caixa d'inici tant bona o millor que la del Suicide Squad. Amb tot això us deixo amb imatges que han anat facilitant del nou joc per a crear 'Hype'...


A reveure,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada